Potřebujeme:
- 2-3 broskve
- med – 2 polévkové lžíce
- citrónovou šťávu – 1 polévková lžíce
- povidla – 1 polévková lžíce
- sojovou omáčku (nebo sůl)
- pepř
- smetanu na vaření
Vaříme vypeckované, oloupané a nahrubo nakrájené broskve s trochou vody dokud nezměknou. Pokud chceme hodně hustou omáčku, přidáme trochu škrobové moučky. Necháme vychladnout, přidáme med, citrónovou šťávu a povidla. Rozmixujeme. Opět přivedeme k varu, podle chuti přidáme sojovou omáčku (nebo sůl), pepř a smetanu na vaření.
Dobré k drůbeži nebo telecímu masu, rýži. Dobrou chuť!
Doporučuju – chilli broskvová omáčka
Na másle na pánvičce krátce orestovat chilli papřičky (sušené podrcené, čerstvé na jemno nakrájené), a potom omáčku nalít na pánvičku a takhle krátce povařit. Ale pozor na množství!
Jak upravit maso k takové omáčce
Na přírodno, nebo ideálně s česnekem, mletou paprikou, pepřem a solí. Chuťově se to perfektně doplní!