Press "Enter" to skip to content

Broskvová omáčka k masu

Potřebujeme:

  • 2-3 broskve
  • med – 2 polévkové lžíce
  • citrónovou šťávu – 1 polévková lžíce
  • povidla – 1 polévková lžíce
  • sojovou omáčku (nebo sůl)
  • pepř
  • smetanu na vaření

Vaříme vypeckované, oloupané a nahrubo nakrájené broskve s trochou vody dokud nezměknou. Pokud chceme hodně hustou omáčku, přidáme trochu škrobové moučky. Necháme vychladnout, přidáme med, citrónovou šťávu a povidla. Rozmixujeme. Opět přivedeme k varu, podle chuti přidáme sojovou omáčku (nebo sůl), pepř a smetanu na vaření.

Dobré k drůbeži nebo telecímu masu, rýži. Dobrou chuť!

 

Doporučuju – chilli broskvová omáčka

Na másle na pánvičce krátce orestovat chilli papřičky (sušené podrcené, čerstvé na jemno nakrájené), a potom omáčku nalít na pánvičku a takhle krátce povařit. Ale pozor na množství!

 

Jak upravit maso k takové omáčce

Na přírodno, nebo ideálně s česnekem, mletou paprikou, pepřem a solí. Chuťově se to perfektně doplní!