Potřebujeme:
- Celou palici méně pálivého česneku (nebo lehce povařeného ve vodě)
- Kuřecí stehnenní řízky
- Koření (pepř, mletý kmín, kapka chilli, sůl, provensálské bylinky)
- Tlustostěnná červená paprika
Maso nakrájíme na nudličky, a na hodinku dvě necháme stát s rozdrčeným česnekem a kořením. Rozpálíme pánev se sádlem, a maso před smažením na pánev zasypeme škrobovou moučkou. Dokud to jde, smažíme maso do zlatova, maximálně odškrabujeme ze dna pánvičky přichycenou šťávu a koření. Jakmile se nám zdá maso hotové, zalijeme to vodou. Pokud nám zbude před přidáním vody moc mastného, odlejeme ho pokud možno tak, aby nám zůstalo koření s masem (nebo vybere maso a hrudky koření a potom odlejeme olej). Přivedeme k varu a mícháním rozpouštíme hrudky škrobové moučky a koření. Můžeme přidat smetanu nebo kostku taveného sýra. Čerstvou papriku nakrájíme na malé kousky, a na malé pánvičce bez mastného restujeme asi pět minut. Potom přidáme k masu, počkáme dokud se nám neodvaří trochu vody aby omáčka zhoustla a odstavíme z ohně.
Doporučuju
Podávat s vařenými brambory.